Na torty a zákusky už pridávam vlastne len tento krém: Je úplne božský!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na tortový krém, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • 500 g kyslej smotany 15-20%
  • 100 g práškového cukru
  • tvaroh, plátno

Takto budeme v recepte postupovať:

1.Pripravte si misku, do ktorej dajte gázu v štyroch vrstvách. Kyslú smotanu na ňu vyklopte. Potom gázu hore zaviažte na uzol. Toto vrecúško so smotanou potom zaveste na varešku alebo inú tyčku, ktorú položíte cez misku.

Reklamy

2.Misku premiestnite do chladničky. Z gázy bude postupne odkvapkávať srvátka, do misky pod ňou. Je dobré túto tekutinu priebežne vylievať. Takto necháme smotanu vykvapkať po dobu aspoň 6 hodín. Potom by mala byť smotana o dosť hutnejšia. Pripravte si teda mixér a zmixujte kyslú smotanu do ešte hustejšej konzistencie. Potom do nej cez jemné sitko postupne pridávajte práškový cukor a priebežne ho zapracujte do smotany, než pridáte ďalšie.

Cukru môžete pridať kľudne aj menej.
3.Pomer cukru si vyskúšajte sami, ochutnaním. Obvykle sa na kilo vykvapkanej smotany dáva 500 g cukru. Možno sa vám krém bude zdať príliš sladký, a tak môžete dať cukru menej. Hladšiu krémovú textúru dosiahnete, ak vyšľahaný krém zmiešate s vyšľahaným maslom. Pridať môžete aj vanilkový extrakt, pokiaľ sa vám bude k torte hodiť.

4.Pripravený krém dajte ešte aspoň na 30 minút do chladničky a potom už ho môžete použiť na potretie a zdobenie torty. Pokiaľ sa vám krém zdá až príliš hustý, vmiešajte do neho lyžicu tekutej smotany. Takto si môžete regulovať krém na požadovanú hustotu.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Dôvody, prečo vaše paradajky často vädnú už krátko po výsadbe: Vyvarujte sa im!

Poklad našich babičiek, na ktorý sa dnes už bohužiaľ stále viac zabúda- Melta je to viac ako len obyčajná káva: Takéto úžasné účinky má na naše zdravie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.