Moravské slimáčiky ma naučila moja mama už pred dlhými rokmi a odvtedy ich robím skoro stále: Manžel ma za ne vychválil k nebesiam

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na báječnú dobrotu z babičkinho receptáru, ktorého sa celá rodina nevieme dojesť.

Ak sa ráno musíte vyložene prehovárať na opustenie vyhriatej postele a radšej by ste zostali celý deň ležať, pripravte si chutné raňajky na ktorú sa budete môcť tešiť.

Skúste napríklad tieto tvarohové slimáky.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 450 g múky/ hladká
  • 200 ml mlieka
  • 80 g cukru kryštál
  • 50 g roztaveného margarínu
  • 1 balenie kvasníc
  • 1 vajce,
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • štipka soli

zloženie náplne

  • 250 g tvarohu
  • 300 ml mlieka
  • hrozienka
  • strúhaná citrónová kôra
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

Pripravte kvasnice v mlieku a nechajte stáť. Zmiešajte múku s cukrami, margarínom, vajcom, a nakoniec pridajte zvyšné mlieko a kvasnicovú zmes. Cesto prepracujte, zakryte a nechajte hodiny kysnúť na teplom mieste. Zmiešajte mlieko s cukrami a pudingom a pripravte puding podľa návodu na obale. Po vychladnutí pridajte tvaroh, hrozienka a citrónovú kôru a dobre premiešajte. Cesto vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a celý ho pokryte pripravenou plnkou. Nakoniec zrolujte ako klasickú roládu a nakrájajte jednotlivé kolieska. Pečte ich na plechu s papierom na pečenie s dostatočnými rozostupmi a pomazané vajcom pri 180 stupňoch po dobu 15-20 minút. Pred podávaním bohato zasypte práškovým cukrom.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com/mennyei-pudingos-turos-csiga-a-tolteleknek-koszonhetoen-nem-szarad-ki-finom-puha-marad

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.