Moja kamarátka z Talianska, mi poslala pôvodný recept na Tiramisu: Odvtedy ho robím už len takto

Možností, ako si urobiť tiramisu, je nepreberné množstvo. Každý ho pripravuje trochu inak a každý podľa seba. Pôvodná receptúra je však jedinečná a nezameniteľná.

Na tomto recepte si pochutí úplne každý.

My Vám ju dnes priblížime. Budete naozaj veľmi milo prekvapení!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

–  4 žĺtky
– 100 g práškového cukru
– 500 g mascarpone syr
– 250 ml smotany
– 2 balíky cukrárskych piškót
– 2 hrnčeky  uvarenej silnej kávy

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Žĺtky zmiešajte s práškovým cukrom a nechajte penovú zmes variť v pare, kým nezhustne. Trvá to zhruba 15-20 minút. Zmes nechajte vychladnúť a primiešajte mascarpone. Ušľahajte smotanu a tiež ju pridajte k zmesi. Všetko dôkladne premiešajte mixérom.
  • Ak potrebujete dvojnásobné množstvo, krém tvorte jednotlivo. Vo veľkom množstve Vám krém dokonale nestuhne.
  • Uvarte si kávu a pridajte do nej rum. Piškóty nechajte kávou s rumom nasiaknuť. Vyskladajte si vlhké piškóty na plech. Potrite zmesou zo smotany a mascarpone. Potom vrstvu náplne zaskládajte ďalšími piškótami. Opäť potrite náplňou. Pre ozdobu môžete zaprášiť kakaom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nenechávajte si toto lahodné tiramisu pre seba a zdieľajte recept s Vašimi priateľmi!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: zlatnirecepti.work

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.