Moja babička mi prezradila recept na univerzálne cesto, ktoré sa bude hodiť aj vám. Rýchlo vykysne a použiť sa dá na pizzu, koláče aj čokoľvek iné vás napadne

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý sa bude hodiť do každej domácnosti!

Reklamy

Bez tohto receptu sa nezaobídete! Základné kysnuté cesto je nevyhnutné pre slané langoše, pizzu aj sladké buchty a koláče.

Pokiaľ ho ale pokazíte, nečakajte, že sa vám finálny výrobok podarí.

V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý zvládne skutočne každý.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 675 g múky/hladká
  • 250 ml mlieka
  • 70 g masla
  • 2 vajcia
  • 21 g čerstvých kvasníc
  • 80 g cukru
  • 1 lyžička soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Založte na kvások: Do trochy vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridajte 2 lyžičky cukru. Prikryte zmes a nechajte kysnúť cca pol hodiny na teplom mieste. Môžete si pomôcť tým, že kvások umiestnite na radiátor, či do rúry rozohriatej na cca 40 ° C.
  2. Nechajte maslo rozohriať na izbovú teplotu a následne ho pridajte do vzniknutého kvásku. Následne do zmesi zamiešajte aj zvyšok mlieka, múku a soľ, prípadne cukor, ak tvoríte sladkú variantu cesta. Celú zmes je nutné dôkladne premiesiť, a to najlepšie rukami, pričom doba rozpracovaný sa pohybuje väčšinou od desiatich minút vyššie.
  3. Druhé kysnutie: Keď je cesto hotové, nechajte ho znovu nakysnúť. Dosiahne dvojnásobného objemu, preto zvoľte dostatočne veľkú nádobu. Opäť ho umiestnite na teplé miesto a nechajte kysnúť, tentoraz 45 minút. Hotovo a pripravené na ďalšie použitie.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.