Hľadáte ideálny dezert na popoludňajšiu kávu a nechcete tráviť hodiny v kuchyni?
Pokiaľ áno, tak je tento dnešný recept priamo pre Vás.
Čokoládový koláč s mascarpone je na prípravu úplne jednoduchý a pritom chutí a vyzerá výborne.
Pripravte si ho aj Vy.
Poďme sa pozrieť, čo všetko budeme potrebovať a ako postupovať.
- plech s rozmermi 20 x 25 cm
- 600 g hl. múky
- 5 vajec
- 250 g masla
- 350 g cukru krupica
- 100 g
- mascarpone
- 100 ml smotany na šľahanie (prípadne môže byť aj mlieko)
- 5 lyžíc kakaa
- 6 lyžičiek prášku do pečiva
- 300 g čokolády (100 g do cesta, zvyšok na polevu)
Takto budeme v recepte postupovať:
1) Najskôr si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme so 4 lyžicami vody na tuhý sneh. Múku so žĺtkami, mascarpone a rozpusteným maslom dáme do misy.
Pridáme aj kakao, prášok do pečiva a všetko premiešame.
Nakoniec opatrne vmiešame sneh a 100 g nekosenej čokolády. Všetko spolu prešľaháme.
2) Takto pripravené cesto navrstvíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút.
3) Zvyšnú čokoládu rozpustíme a nalejeme na upečené cesto.
Potom na čokoládu Nalejeme bielu glazúru – môže ísť napríklad o smotanu či biely jogurt – pomocou vidličky urobíme vzor – ako v priloženom videu.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video recept:
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.