Môj obľúbený čokoládový koláčik s mascarpone: Stačí len všetko zmiešať dokopy a zaliať fajnovou polevou!

Hľadáte ideálny dezert na popoludňajšiu kávu a nechcete tráviť hodiny v kuchyni?

Pokiaľ áno, tak je tento dnešný recept priamo pre Vás.

Čokoládový koláč s mascarpone je na prípravu úplne jednoduchý a pritom chutí a vyzerá výborne.

Reklamy

Pripravte si ho aj Vy.

Poďme sa pozrieť, čo všetko budeme potrebovať a ako postupovať.

  • plech s rozmermi 20 x 25 cm
  • 600 g hl. múky
  • 5 vajec
  • 250 g masla
  • 350 g cukru krupica
  • 100 g
  • mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie (prípadne môže byť aj mlieko)
  • 5 lyžíc kakaa
  • 6 lyžičiek prášku do pečiva
  • 300 g čokolády (100 g do cesta, zvyšok na polevu)

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Najskôr si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme so 4 lyžicami vody na tuhý sneh. Múku so žĺtkami, mascarpone a rozpusteným maslom dáme do misy.

Pridáme aj kakao, prášok do pečiva a všetko premiešame.

Nakoniec opatrne vmiešame sneh a 100 g nekosenej čokolády. Všetko spolu prešľaháme.

2) Takto pripravené cesto navrstvíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút.

3) Zvyšnú čokoládu rozpustíme a nalejeme na upečené cesto.

Potom na čokoládu Nalejeme bielu glazúru – môže ísť napríklad o smotanu či biely jogurt – pomocou vidličky urobíme vzor – ako v priloženom videu.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video recept:

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Vyskúšajte tiež:

Lahodný citrónový koláčik ktorý krásne vypadá a ešte oveľa lepšie chutí!

Osviežujúci broskyňový koláč s jemným jogurtovým krémom: Na blížiace sa teplé dni je ako stvorený!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.