Mňam! Takto sa robia pravé talianské cestoviny. Už nikdy ich nebudete robiť klasickým spôsobom!

S Talianskom sa nám spája mnoho prívlastkov, no pre milovníkov jedál je to najmä krajina vína, pizze a cestovín. Práve tie je možné pripraviť za každých okolností a vo všetkých domácnostiach.

Dnešní recept vás presvedčí o tom, že stačí pár ingrediencii a kúsok Talianska si za pár minút dokážete vykúzliť aj vo vašej pravej slovenskej kuchyni.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

– 15 ks cherry paradajok
– chilli papričky
– 300 g špagiet
– 4 pl olivového oleja
– 30 g tvrdého syra
– čierne mleté korenie
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– bazalka
– 400 ml vody
– soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

1. Do  hrnca so širokým dnom dáme potrebné množstvo cestovín

2. K cestovinám pridáme nadrobno posekaný cesnak, cibuľu pokrájanú na polkruhy a na polovicu rozdelené cherry paradajky. Základom je všetko nakrájať na tenké plátky. Vďaka tomu sa chute rýchlejšie uvaria a chute spoja.

3. K ingredienciám pridáme celé umyté listy bazalky

4. Všetko pokvapkáme olejom, pridáme soľ, korenie a zalejeme dostatočným množstvom vody.

5. Po zovretí a uvarení špagety posypeme nastrúhaným syrom a niekoľkými lístkami bazalky.

6. Niekoľko minút necháme variť a po nabratí na tanier si okrem príjemnej vône budete môcť vychutnávať chuť pravých talianskych cestovín.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: chillin.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.