Máte radi karfiol? Toto sú 3 najlepšie karfiolové recepty s fantastickou chuťou!

Karfiol je veľmi zdraviu a telu prospešná zelenina, ktorá však býva v kuchyni mnohokrát zabudnutá a prehliadaná. To je však neprávom a je to veľká škoda. Existuje mnoho skvelých receptov s karfiolom.

Tie najlepšie nájdete v tomto článku. Preto neváhajte, a pár kusov tejto zeleniny si určite nakúpte. Uvidíte sami, že si tieto recepty určite obľúbite a stanú sa stálicami vo vašej kuchyni, ktoré budete pripravovať.

Zapečený karfiol

Reklamy

zloženie

  • 1,5 kg karfiolu
  • 500 ml mlieka
  • 500 ml vody
  • 200 ml smotany s nízkym obsahom tuku
  • 200 g holandského syra alebo parmezánu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • maslo na vymazanie plechu
  • 1 muškátový oriešok
  • soľ podľa chuti

Príprava

Nakrájajte karfiol a uvarte ho v slanej vode s mliekom. Smotanu zmiešajte s cesnakom, soľou, muškátovým orieškom a polovicou strúhaného syra. Karfiol sceďte a pridajte do vymasteného plechu, zalejte ho smotanovou zmesou. Pečte 10 minút pri 200 stupňoch a potom pridajte zvyšný syr a pečte ďalších 10 minút.

Polievka s karfiolovými knedličkami

zloženie

  • 100 g mletého kuracieho mäsa
  • 100 g karfiolu
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 1 vaječný bielok
  • 1 polievková lyžica strúhanky
  • soľ podľa chuti
  • 3 litre vývaru
  • 10 g suchého zázvoru

Príprava

Uvarte karfiol v slanej vode a nameľte ho v mlynčeku na mäso. Zmiešajte s mäsom, zázvorom, sójovou omáčkou, bielkom, sušeným zázvorom a soľou. Vývar priveďte do varu a pridávajte do neho malé guličky zo zmesi. Akonáhle vyplávajú na hladinu, môžete polievku podávať.

Plnený karfiol

zloženie

  • 1 hlava karfiolu
  • 100 g mletého bravčového mäsa
  • 100 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 gramov tvrdého syra
  • 100 g údenej slaniny
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 1 hrnček vývaru
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 2 polievková lyžica strúhanky
  • 1 liter mlieka
  • 1 liter vody
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • petržlen

Príprava

Uvarte karfiol vo vode s mliekom. Na slnečnicovom oleji osmažte jemne nakrájanú slaninu a cibuľu a potom pridajte do panvice mäso a zakryte vekom. Povarte, kým nie je mäso pripravené. Do ochladeného mletého mäsa pridajte vajce, strúhanku, jemne nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a korenie a premiešajte. Karfiol otočte hore nohami a natlačte do neho mäsovú zmes. Položte karfiol do plechu, zalejte vývarom a pridajte polovicu kyslej smotany. Pečte 30 minút pri 160 stupňoch. Pridajte zvyšok kyslej smotany, posypeme syrom a pečte ďalších 10 minút

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: sovkusom.ru

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.