Mäsko a zeleninku napichnem na drevené paličky. Toto jedlo je ešte 100-krát lepšie ako klasické bravčové rezne.

Bravčové rezne môžu byť pre niektorých nudné, ale nedávno som objavila recept, kde sa mäso a ingrediencie navliekajú na špajle a pečú spolu.

Moja rodina bola nadšená z tohto jedla, a určite sa k nemu budem vracať častejšie.

Recept na bravčové kotlety bez obaľovania:

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • 1 kg bravčového karé
  • Asi 150 g slaniny nakrájanej na plátky
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2 nie veľmi veľké cibule
  • 20 ml sójovej omáčky
  • 15 g kečupu
  • 5 g jemnej horčice
  • 25 g medu
  • Pol lyžičky sladkej papriky
  • 20 ml repkového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Reklamy
  1. Začnite tým, že nakrájate bravčové karé na 1 cm hrubé plátky. Jemne ich natrieme soľou a korením.
  2. Ošúpajte, umyte a nakrájajte zemiaky na plátky hrubé 5-6 mm. Ošúpajte cibuľu a nakrájajte na trochu užšie kolieska.
  3. Plátky zemiakov zmiešajte s olejom, sladkou paprikou a soľou a korením.
  4. Na dve dlhé paličky položte dva kúsky zemiakov, jeden bravčový rezeň (prepichnite ho na dvoch miestach v približne rovnakých intervaloch), dva plátky cibule a 1 plátok slaniny. Opakujte, kým nevyčerpáte suroviny.
  5. „Roládu“ zabaľte do  alobalu a prenesiete na plechu do žiaruvzdornej formy.
  6. Pečte pri 200 stupňoch Celzia hodinu.
  7. Pripravte omáčku zo sójovej omáčky, kečupu, horčice a medu. Natrieme ňou jedlo a vložíme ešte na 15-20 minút do rúry, tentokrát bez prikrytia, aby mäso zhnedlo.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.