Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný dezert, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- kondenzované mlieko – 1 plechovka
- maslo – 100 g
- vajcia – 2 ks
- hladká múka – 140 g
- prášok do pečiva – 2 lyžičky
- soľ – 1 štipka
- vanilkový cukor alebo esencia – podľa chuti
Na krém budeme potrebovať:
- plnotučná kyslá smotana – 500 g
- práškový cukor – podľa chuti
Na polevu budeme potrebovať:
- tmavá čokoláda – 1 tabuľka
- mlieko – 50 ml
Takto budeme v recepte postupovať:
- V mise zmiešajte kondenzované mlieko so zmäknutým maslom a prešľahajte šľahačom do jemnej a hladkej konzistencie. Vyklepnite do zmesi vajíčko, pridajte soľ a vanilkový cukor alebo esenciu podľa chuti. Cez jemné sitko preosejte hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a túto zmes pridávajte v niekoľkých krokoch za stáleho miešania do hmoty z kondenzovaného mlieka. Vypracujte hladké a homogénne cesto.
- Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie a bočnice bohato vytrite maslom. Do formy vlejte hotové cesto a vložte ho do rúry rozohriatej na teplotu 180 °C piecť po dobu 30 až 40 minút.
- Upečené cesto nechajte zvoľna vychladnúť na izbovú teplotu a dlhým nožom alebo kusom nite prekryte pozdĺžne korpus na tri pláty. Vyšľahajte kyslú smotanu s cukrom do jemnej peny a touto zmesou potrite pláty cesta, ktoré zostavte na seba.
- Zvyšným krémom potom potrite celý povrch torty, vrátane bokov.
- Na prípravu polevy rozpustite vo vodnom kúpeli či mikrovlnnej rúre čokoládu s trochou mlieka, premiešajte obe prísady do lesklej hmoty a tú potom nalejte na vrchnú časť torty. Polevu potom podľa svojej fantázie vytvarujte s pomocou špajle do ozdobných vzorov, ako sú pruhy alebo kvety. Hotovú tortu vložte na 2 či 3 hodiny do chladničky stuhnúť a podávajte.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Zapečené bravčové mäsko s cesnakom, horčicou a zeleninou na jednom pekáči: Prudko návykový recept, ktorý sme si zamilovali!
Predzáhradka ako skvost: Inšpirácie a tipy na krásne vstupy do našich domovov!