„Marikina torta“ je výborný koláčik, ktorý na oslave zmizne zo stola vždy ako prvý!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný dezert, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • kondenzované mlieko – 1 plechovka
  • maslo – 100 g
  • vajcia – 2 ks
  • hladká múka – 140 g
  • prášok do pečiva – 2 lyžičky
  • soľ – 1 štipka
  • vanilkový cukor alebo esencia – podľa chuti
Na krém budeme potrebovať:
  • plnotučná kyslá smotana – 500 g
  • práškový cukor – podľa chuti
Na polevu budeme potrebovať:
  • tmavá čokoláda – 1 tabuľka
  • mlieko – 50 ml

Takto budeme v recepte postupovať:
  1. V mise zmiešajte kondenzované mlieko so zmäknutým maslom a prešľahajte šľahačom do jemnej a hladkej konzistencie. Vyklepnite do zmesi vajíčko, pridajte soľ a vanilkový cukor alebo esenciu podľa chuti. Cez jemné sitko preosejte hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a túto zmes pridávajte v niekoľkých krokoch za stáleho miešania do hmoty z kondenzovaného mlieka. Vypracujte hladké a homogénne cesto.
  2. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie a bočnice bohato vytrite maslom. Do formy vlejte hotové cesto a vložte ho do rúry rozohriatej na teplotu 180 °C piecť po dobu 30 až 40 minút.
  3. Upečené cesto nechajte zvoľna vychladnúť na izbovú teplotu a dlhým nožom alebo kusom nite prekryte pozdĺžne korpus na tri pláty. Vyšľahajte kyslú smotanu s cukrom do jemnej peny a touto zmesou potrite pláty cesta, ktoré zostavte na seba.
  4. Zvyšným krémom potom potrite celý povrch torty, vrátane bokov.
  5. Na prípravu polevy rozpustite vo vodnom kúpeli či mikrovlnnej rúre čokoládu s trochou mlieka, premiešajte obe prísady do lesklej hmoty a tú potom nalejte na vrchnú časť torty. Polevu potom podľa svojej fantázie vytvarujte s pomocou špajle do ozdobných vzorov, ako sú pruhy alebo kvety. Hotovú tortu vložte na 2 či 3 hodiny do chladničky stuhnúť a podávajte.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Zapečené bravčové mäsko s cesnakom, horčicou a zeleninou na jednom pekáči: Prudko návykový recept, ktorý sme si zamilovali!

Predzáhradka ako skvost: Inšpirácie a tipy na krásne vstupy do našich domovov!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.