Manželov obľúbené: Krémovo-čokoládové kocky s mascarpone

Pripravte si s nami luxusný dezert plný fantastickej chuti mascarpone a čokolády. V nasledujúcich riadkoch si predstavíme úžasný dezert.

Je veľmi lahodný a určite sa vyšplhá na rebríčku obľúbenosti Vašich chuťových buniek veľmi vysoko.

Tento dezert sa hodí pre každú príležitosť.

Reklamy

Ak máte v pláne vyraziť dych svojej rodine, priateľom a blízkym, nemôžete s touto voľbou šliapnuť vedľa.

Minimum cesta, maximum ľahkého krému. Pripravte si ho ešte dnes a nebudete určite ľutovať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 4 vajcia
  • 200 g Kr. cukru
  • 100 ml oleja
  • 300 g hl. múky
  • 100 g nahrubo nastrúhaných orechov
  • 50 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 1 bal. prášku do pečiva

NA KAKAOVÝ KRÉM

  • 300 g horkej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie

NA SVETLÝ KRÉM

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g mascarpone

POLEVA

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme mlieko a olej, dobre premiešame. Pridáme múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto dobre vymiešame a navrstvíme na plech 20x25cm vystlaný papierom na pečenie.
  2. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.
  3. Pripravíme si čokoládový krém: na plameni zohrejeme smotanu a potom do nej nalámeme čokoládu. Keď sa rozpustí, odstavíme z plameňa, necháme úplne vychladnúť a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následne ušľaháme ako klasickú šľahačku.
  4. Biely krém: urobíme to isté ako s tmavým krémom, bielu čokoládu rozpustiť v smotane a nechať v chladničke vychladnúť. Vyšľaháme a zmiešame s mascarpone.
  5. Na studené cesto navrstvíme tmavý krém, biely krém a nakoniec polevu z rozpustenej čokolády a smotany.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.