Manžel aj deti ho zbožňujú: Fantastický čokoládový zákusok s mascarpone! Chutí ako Fererro!

V lete sú ľahké torty sú veľmi obľúbené  a na ich prípravu často používame krémové syry. Jedným z nich je aj mascarpone. Krémový ľahký smotanový syr, ktorý si svoju jedinečnou chuťou získal obľubu aj u nás.

V kombinácii s lieskovými orieškami a čokoládou vytvára lahodnú kombináciu chutí a je ľahkým a delikátnym dezertom, ktorý poteší každého. Výsledná chuť si okamžite získala manžela aj deti, ktoré si  ho teraz pýtajú aspoň dvakrát do mesiaca 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

cesto:

  • 130 g margarínu
  • 300 g cukru
  • 3 vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 50 g horkého kakaa
  • 2 lyžice jogurtu
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 140 g múky (polohrubej)
  • 1 balenie pudingu s príchuťou lieskových orieškov

Mascarpone krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smotany
  • 1 balíček stužovačom
  • 50 g práškového cukru

Čokoládový krém:

  • 200 ml smotany
  • 80g čokolády s mletými lieskovými orieškami
  • 100 g horkej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešame múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding. V inej miske zmiešame margarín cukor a vajcia, premiešame.
  • Postupne do zmesi margarínu a vajec pridávame zmes múky, pudingu a kakaa, za stáleho miešania. Nakoniec pridáme mlieko a jogurt a dobre premiešame do zmesi.
  • Zmes nalejeme do vymastenej formy s priemerom 28 cm. Pečieme v rúre na 180 stupňov cca 45 minút. Nakoniec necháme vychladnúť.
  • Zmiešame smotanu, mascarpone, kremfix a cukor, jemne premiešame. Rozpustíme obe čokolády vo vodnom kúpeli a zmiešame so smotanou, premiešame.
  • Teraz na korpus navrstvíme mascarpone krém a naň čokoládový krém a necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec na povrch nalejeme čokoládovú polevu a opäť necháme dostatočnú dobu v chlade. Po stuhnutí môžeme podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.