Makový závin za PAR CENTOV so škoricou: Babičkin lacný recept!

Tradičný makový závin nájdeme na stoloch naprieč všetkými kútmi krajiny. Tento typický a jednoduchý dezert určie poznáte a ak ste si ho obľúbili u svojich mamičiek a babičiek, určite si ho radi pripravíte aj sami doma.

Reklamy

Môžete postupovať podľa nasledujúceho jednoduchého receptu. Jedná sa o tradičný postup pre prípravu jemného makového závinu.

Pridaním trošky škoricového cukru získa závin skvelú zimnú chuť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 2 hrnčeky múky/hladká
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 4 šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička prášku na pečenie

zloženie náplne

  • 150 g maku
  • 2 balenia škoricového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte všetky zložky do cesta a vyvaľkajte ho do tvaru obdĺžnika. Zmiešajte mak a škoricový cukor a navrstvite túto zmes na jednu polovicu cesta.
  2.  Druhú polovicu pomažte vajíčkom a zabaľte závin. Pečte ho na plechu po dobu 25 minút pri 180 stupňoch a pred podávaním nakrájajte.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: mindenegyben.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.