Makový závin ako od babičky: Chutí skutočne báječne, pripravujeme ho každý deň!

Dnes si krok po kroku ukážeme recept na úžasný závin. Makovú náplň, ktorú si pripravíme, si ihneď zamilujete.

Chuť maku a lahodného cesta ide skvele dohromady.

Závin je kyprý, vláčny a úžasne krehký. Chutí úžasne aj dva dni po upečení.

Reklamy

Neotáľajte a pripravte tento neodolateľný makový závin svojej rodine ešte dnes. Určite si na ňom pochutnajú.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 50 g cukru
  • 75 ml oleja
  • 75 ml mlieka
  • 2 lyžičky prášku na pečenie
  • štipku soli
  • 1 vajce

NÁPLŇ

  • 100 g maku
  • 150 g cukru
  • 1,5 ml mlieka
  • 50 g hrozienok

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  1. Najskôr si pripravíme plnku. Mak dáme do mlieka a spoločne prehrievame na miernom plameni. Keď maková zmes zhustne, odstavíme ju.
  2. Hrozienka namočte do horúcej vody a po chvíľke sceďte. Zmiešajte s makovou zmesou a pridajte cukor.
  3. Prísady na cesto dajte do misy a zmiešajte mixérom. Rozdeľte cesto na pol a z každého kusu urobte jeden závin. Potrite rozšľahaným vajcom.
  4. Cesto roztiahnite p na pomúčenej doske, dajte na neho náplň a zaviňte. Záviny dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 stupňoch asi 45 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj:  bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.