Luxusné tyčinky z kyslej smotany. Toto u nás ide na dračku, zjeme za večer aj 2 plechy a o návšteve ani nehovorím

Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept na perfektnú lahodu ku telke alebo pre návštevu. 

Reklamy

Tieto tyčinky z kyslej smotany chutia skutočne na jednotku a sme si istí, že si ich zamilujete.

Chuť je doslova báječná a návšteva bude okamžite pýtať recept!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie.

  • 0,5 kg  hladkej múky
  • 250 g rastlinného ruku
  • 200 g kyslej smotany
  • 60 g strúhaného syra,
  • 1 vajce
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 1 ďalšie vajcia na potretie

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  1. Vo väčšej miske zmiešame všetky uvedené suroviny, múku, kyslú smotanu, tuk, vajce a soľ. Vypracujeme hladké cesto a to necháme približne hodinu odpočívať. Aby sa vám s cestom neskôr lepšie pracovalo, je vhodné ho umiestniť do chladu, napríklad do chladničky. Následne cesto vyberieme a za pomoci valčeka z neho vyvaľkáme asi päť milimetrov hrubý plát, ktorý potom potrieme vajíčkom a posypeme syrom. Ak chceme, môžeme namiesto syra použiť napríklad rascu, sezamové semienka, červenú papriku či hrubozrnnú soľ. Ak sa rozhodnete použiť hrubozrnnú soľ, odporúčame mierne znížiť množstvo soli, ktoré pridáte do cesta.
  2. Následne za pomoci noža cesto nakrájame na tyčinky alebo môžeme pomocou formičiek na cesto vytvoriť aj iné tvary a tie potom opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Posledným krokom je vloženie plechu s tyčinkami do rúry predhriatej na sto osemdesiat až sto deväťdesiat stupňov. Pečieme po dobu desať až pätnásť minút, v závislosti na veľkosti a hrúbke tyčiniek. Necháme vychladnúť .

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.