Luxusná domáca polievka s mäsovými guľkami – perfektná na víkendový obed alebo večeru!

Už naše babičky vraveli, že polievka je grunt. Teda základ jedla. Musí byť chutná, výdatná a ešte lepšie, zdravá. Pripravte si preto túto luxusne chutnú polievku s mäsovými guľkami.

Reklamy

Budú ju zbožňovať aj Vaše deti.

Výhodou je bezpochyby nielen rýchla príprava ale aj báječná chuť – táto polievka je jasnou voľbou na večeru či obed.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • Hovädzí vývar zo 400 g mäsa
  • 1 petržlen
  • 120 g mrkvy
  • 1 malá cibuľa
  • 1 paradajka
  • 2 zemiaky
  • 1 hrnček zeleného hrášku
  • 1/2 papriky
  • 3 bobkové listy
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

MÄSOVÉ GUĽÔČKY

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 šálky ryža
  • 1 vajce
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pridáme hovädzie mäso do studenej vody (asi 2,5 l). Varíme po dobu 1 hodiny pri miernom plameni. Keď sa objaví pena, vyberte ju. Očistite zeleninu a pridajte ju nadrobno nakrájanú do polievky spolu s bobkovým listom. Varte ďalších 20 až 30 minút. Potom vyberte mäso.
  2. Uvarte si ryžu a potom ju schlaďte. Pridajte soľ, korenie, vajce a uvarené mäso. Premiešajte a vytvarujte guličky mokrými rukami. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a umiestnime do polievky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a pridajte ich tiež do polievky spolu so zeleným hráškom.
  3. Narežte papriku na tenké prúžky a vložte do polievky. Polievku varte na miernom plameni po dobu 10 minút a potom vložte mäsové guličky. Varte všetko spoločne 10 minút, potom odstavte zo sporáka a môžete podávať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: kektes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.