Letná pecka: Bleskovo rýchla a vláčna, NEPEČENÁ broskyňová torta!

Dnes sme si pre vás pripravili skvelý letný koláčik, ktorý si manžel aj deti zamilovali okamžite!

Reklamy

Ak hľadáte recept na dezert, ktorý zvládnete aj ako začiatočníci a budete si na ňom chcieť naozaj pochutnať, tak ste práve našli.

Lepšia voľba stopercentne nie je. Skúste ho a uvidíte sami.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 150 g okrúhlych sušienok bez náplne
  • 1 l mlieka
  • 10 lyžíc krupice
  • 200 g cukru
  • 1 lyžičku vanilkovej esencie
  • 200 g masla
  • 1 lyžicu kakaa
  • 1 pohár kompótu
  • 20 g želatíny

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Ako prvým začneme krémom, ktorý je oproti iným dezertom rozhodne netradičný. A to z dôvodu, že vznikne tak, že začnete zahrievať mlieko, do ktorého pridáte cukor, potom tiež krupicu a ďalej vanilkovú esenciu. Keď bude chladnúť vmiešajte doň maslo. Keď vychladne úplne, použite kuchynský mixér a rozšľahajte ho na hmotu potrebnej konzistencie.
  2. Ďalej krém si rozdeľte na dve polovice. Jednu už nechajte byť a nemusíte ju ďalej spracovávať, ale do druhej ešte dajte kakao a premixujte. Budete mať dva krémy rôznych farieb a tiež rôznych a rozhodne podarených chuťou
  3. Najprv si pripravte broskyne.Teda samotný kompót .Ako prvé vylejte vodu z kompótu do hrnca, pridajte želatínu a varte do doby, než má požadovanú konzistenciu. Potom si vezmite broskyne, tie nakrájajte na menšie kusy, pridajte do hrnca a všetko premiešajte.
  4. Všetko máte nachystané a tak si môžete svoju nepečenú torta pripraviť. Do zapekacej misy alebo hlbšieho plechu dajte sušienky, na ktoré dáte všetok biely krém. Na neho následne príde druhý, teda kakaový krém. Potom na neho nalejete zmes želatíny a broskýň. A je hotovo. Takto pripravený dezert dajte na 3 hodiny do chladničky tuhnúť a potom môžete ochutnať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.