Lepšiu hrnčekovú maškrtu sme už veľmi dlho nejedli: Lahodný „ČOKOLÁČIK“ nemá chybu!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorá vždy zmizne z taniera takmer okamžite.

Chuť je skutočne lahodná a nevieme sa ho nikdy dojesť.

Deti si ho obľúbili a pýtali ho už zas na druhý deň 🙂

Reklamy
Pripravte si túto dobrotu a potešte celú domácnosť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka krupicového cukru
  • 1 šálka kakaového prášku
  • 1 šálka slnečnicového oleja
  • 5 vajíčok
  • 1 kypriaci prášok

Budete ešte potrebovať:

  • 300 gramov marhuľového džemu
  • 1 menšia šálka uvarenej kávy
  • 250 mililitrov smotany na šľahanie
  • 250 gramov mliečnej čokolády
  • cca 100 až 200 gramov horkej čokolády
  • trochu oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv  malú kávu a nechajte ju vychladnúť. Potom sa pustite do prípravy piškótového cesta. V mise si vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, potom prilejte olej, prisypte kypriaci prášok, kakao, polohrubú múku a vypracujte hladké polotekuté cesto, ktoré naneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry na cca 30 až 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  • Keď sa korpus upečie, nechajte ho vychladnúť a potom piškótu pokvapkajte po celej ploche kávou. Následne ho natrite marhuľovým džemom a prelejte krémom, ktorý ste pripravili z mliečnej čokolády a smotany na šľahanie na vodnom kúpeli.
  • Na povrch ešte môžete po zatuhnutí v chladničke naniesť polevu z horkej čokolády a trošky oleja.
  • Necháme stuhnúť v chladničke.

Video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2020/11/26/какаова-торта-със-сладко-от-кайсии-соч/

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Maminkin obľúbený, osviežujúci broskyňový koláč s jogurtovým krémom
Najlepšia nepečená kokosová maškrta z babičkinho receptára ovládla našu domácnosť!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.