Lepšie zapečené zemiaky sme ešte nejedli: Za málo peňazí veľa muziky

Zapečené zemiaky je dobré mať v zálohe na situácie, kedy sa vám nechce moc variť. Tento príbeh určite poznáte: Predstavte si, že je víkend, a vy máte konečne po náročnom pracovnom týždni čas si chvíľu oddýchnuť.

Reklamy

Vtedy nastupuje tento výborný recept, ktorý zvládnete pripraviť za pár chvíľ.

Sú perfektné!

Na prípravu zapečených zemiakov si nachystajte:

  • 400 g mletého mäsa
  • 2 paradajky
  • 5 zemiakov
  • 5 lyžíc strúhaného syra
  • 5 lyžíc smotanového syra
  • soľ, korenie a papriku, podľa chuti aj iné obľúbeného korenie, olej

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si pripravíme zemiaky. Je potrebné ich riadne olúpať a umyť. Potom ich nakrájajte na hrubšie plátky. Tieto kolieska vložte do vriacej osolenej vody a nechajte ich pár minút zmäknúť. Nemusia byť úplne mäkké, pretože sa ešte nejakú dobu budú dorábať v rúre, ale je dobré, aby už boli ľahko predvarené. Pokiaľ ale vôbec nestíhate, s predvarováním si nerobte starosti a rovno pracujte so surovými zemiakmi.
  2. Medzitým si pripravte vhodný pekáčik alebo zapekaciu misku. Tú ľahko vytrite olejom, aby sa na nej zemiaky neprichytili. Uvarené zemiakové plátky zlejte a nechajte ich vychladnúť, aby sa vám s nimi dobre pracovalo.
  3. Akonáhle so zemiakmi môžete manipulovať, vezmite si jednotlivé plátky a z jednej strany ich bohato potrite smotanovým syrom. Nepotrebnou stranou ich potom klaďte pekne vedľa seba do pekáča.
  4. Teraz si umyte a nakrájajte paradajky na hrubšie plátky. Plátkov paradajok by malo byť toľko, koľko máte v pekáčiku plátkov zemiakov. Paradajky potom poukladajte na zemiakové plátky.
  5. Teraz je čas pripraviť si mäsovú zmes. Mleté mäso jemne rozmiešajte v miske a primiešajte do neho trochu soli, korenia, byliniek alebo iného obľúbeného korenia podľa vašej chuti a fantázie. Z mletého mäsa potom tvorte guličky, ktoré skladajte na plátky paradajok. Každú guličku vždy prstami trochu stlačte dole, aby na sebe jednotlivé vrstvy dobre držali. Na záver ozdobte každú guľôčku mäsa ešte s trochou strúhaného syra.
  6. Celý pekáčik vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte minimálne 30 minút. Syr hore by mal pekne zozlatnúť a mäso by malo byť dobre prepečené. Podávajte s chutným zeleninový šalátom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj :coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.