Lepší makový koláčik som dlho nejedla: Odkedy som ho mala u susedy, pripravujem ho skoro každý týždeň!

Pripravte si vďaka nášmu receptu luxusný makový koláč, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu a pritom môže ozdobiť ktorúkoľvek oslavu, či narodeninový stôl.

Jeho dekoratívny vzhľad priamo nabáda k tomu, aby človek tento dezert ochutnal.

Oslaďte si život a pripravte koláč s nami.

Reklamy

Na tomto dezerte si určite pochutí celá Vaša rodina. Je totiž absolútne bezkonkurenčný voľbou , máte je v obľube mak.

Fantastické makové cesto a vanilkový krém sú úžasnou kombináciou.

CESTO

  •  6 bielkov
  • 3 lyžice kokosu
  • 3 lyžice cukru kryštál
  • Kvapka vanilkovej esencie
  • 5 lyžíc mletého maku
  • 10 lyžíc hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 lyžíc mlieka

KRÉM

  • 4 žĺtky
  • Kvapka vanilkovej esencie
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 250 g masla
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 100 g tmavej čokolády (poleva)
  • Lyžička rastlinného oleja (poleva)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor. V samostatnej miske zmiešame múku s makom, kokos a prášok do pečiva. Sypkú zmes postupne vmiešame do snehu tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu. Pridáme aj teplé mlieko a esenciu.
  2. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne naň nanesieme cesto a uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na dve časti
  4. Nakoniec si pripravíme krém. 300 ml mlieka zmiešame s cukrom, vanilkovou arómou a dáme prehrievať na mierny plameň. Zvyšok mlieka rozmiešame so žĺtkami a pudingovým práškom. Keď mlieko zovrie, odstavíme ho z plameňa, zmiešame so žĺtkovou zmesou a opäť preložíme na slabý plameň, kde za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém. Necháme chvíľu vychladiť a do ešte teplého krému vmiešame maslo.
  5. Na prvú polovicu cesta navrstvíme polovicu krému, priklopíme druhou polovicou cesta a navrstvíme zvyšok krému. Nakoniec ozdobíme polevou, ktorá vznikla rozpustením čokolády spoločne s olejom, vo vodnom kúpeli. Tortu nechajte 3 hodiny tuhnúť v chladničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj:  maminy-shpargalki.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.