Lahodný pudingový zákusok s kyslou smotanou a báječnou chuťou

Svieži tvarohový koláč si obľúbite hlavne teraz v lete, pre jeho ľahkosť a famóznu chuť. Nič zdĺhavého na postupe nie je a príprava je fantasticky jednoduchá.

Reklamy

Tento pudingový zákusok si zamilujete Vy aj celá Vaša rodina. Je geniálny a fenomenálne lahodný.

Pripravte si ľahučkú smotanovú tortu a pochutnajte si. Výsledok vás milo prekvapí a jeden kúsok Vám nikdy nebude stačiť. Maškrta je famózna!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  •  400 g múky/ hladká
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kakaa bez cukru
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 1 lyžička sódy bikarbóny

NÁPLŇ

  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukor
  • 550 g smotany (najmenej 20% tuku)

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Zmiešajte múku s pokrájaným maslom, pridajte práškový cukor, sódu bikarbónu a kakao.
  2. Potom pridáme smotanu, celé vajíčko a energickými pohybmi hnetieme cesto, kým sa ľahko neroztiahne. Potom rozdelíme na 2 rovnaké časti.
  3. Na papier na pečenie posypaný múkou rozložte cesto. Vložte jednu časť cesta na papier.
  4. Pripravte pudingový krém s kyslou smotanou a rovnomerne tento krém rozlejte na pripravené cesto.
  5. Puding pripravíme klasickým spôsobom. Zahrejeme väčšinu mlieka a vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zmes potom nalejeme do vriaceho mlieka, pridáme cukry a varíme do zhustnutia.
  6. Po úplnom vychladnutí pudingu postupne pridajte smotanu.
  7. Po rovnomernom rozotrení krému na prvú vrstvu priklopte na krém aj druhú vrstvu cesta.
  8. Vložte do predhriatej rúry a potom pečte pri strednej teplote po dobu 25-30 minút. Dajte cez noc chladiť a tuhnúť do chladničky.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: bucatarianoastra.online

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.