Lahodný „Majestátnik“, piškótový BABIČKIN zákusok s vanilkovým krémom: Nemá žiadnu chybu!

Už názov tohto receptu sám o sebe nabáda k jeho ochutnaniu, pretože musí ísť o niečo skutočne výnimočné. A naozaj je to tak. Tento zákusok je zaručenou cestou k úspechu na akékoľvek oslave.

Jedná sa o dezert zložený z dvoch typov piškóty, medzi ktorými sú vrstvy nadýchaného lahodného krému. Recept je o niečo zložitejší, ale výsledok za to určite stojí a pochutí si na ňom celá rodina.

cesto 1

Reklamy
  • 5 bielkov
  • 5 lyžíc cukru
  • 50 g kakaa
  • 1 lyžička rozpustnej kávy
  • 2 lyžice múky hladká

cesto 2

  • 5 bielkov
  • 5 lyžíc cukru
  • 100 g mletých orechov
  • 2 lyžice múky hladká

krém

  • 10 žĺtkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc múky / hladká
  • 50 ml mlieka
  • 250 g margarínu
  • 1 vanilkový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Vyšľahajte bielky do tuhej peny, pridajte cukru, orechy a múku.
  • Cesto upečte na plechu s papierom na pečenie 15 minút pri 200 stupňoch.
  • Rovnakým spôsobom pripravte aj druhé cesto.
  • Zmiešajte múku s trochou mlieka. Zvyšok mlieka zohrejte s cukrom, pridajte žĺtky, vanilkový cukor a povarte, kým zmes nezhustne.
  • Vmiešajte margarín a krém navrstvite medzi dve pripravené cestá. Môžete urobiť vyššiu tortu pomocou rozpolenia každého cesta. Nechajte stuhnúť v chladničke a pred podávaním nakrájajte.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.