Lahodný, krémový dezert s čokoládou z BABIČKINHO receptáru: Famózna a jednoduchá maškrta!

Tento pôvodný francúzsky dezert je úplne úžasný. Bielkový krém v kombinácii s vanilkovým pudingom je niečo neuveriteľného.

Reklamy

Extrémna vrstva dvoch krémov na lístkovom ceste je úplne k zošaleniu, čo sa chuťových buniek týka.

Lahodný dezert musíte vyskúšať. Vďaka nášmu receptu sa do jeho prípravy môžete pustiť ešte dnes.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– Lístkové cesto
– 100 g čokolády

Na vanilkový krém
– 6 vaječných bielkov
– 100 g cukru
– 4 Zlaté klasy
– 100 g práškového cukru
– 2 vanilkové cukry
– 1, 5 l vody
– Štipka soli

Smotanová vrstva
– 500 ml smotany
– Lyžica práškového cukru

Poleva
– 200 g čokolády
– Lyžica oleja

Takto budeme postupovať:

  1. Najskôr si upečieme lístkové cesto klasickým spôsobom a necháme vychladiť.
  2. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu spoločne s olejom.
  3. Čokoládou potrieme upečené lístkové cesto. Toto tvorí spodný diel dezertu.
  4. Potom zmiešame bielky so štipkou soli a kryštálovým cukrom. V 1/3 vody si rozmiešame dôkladne pudingové prášky, práškový cukor a vanilkové cukry.
  5. K tejto zmesi pridajte aj zvyšok vody a začnite variť. Mierne zahrievajte a priveďte pomaly k varu. Vznikne Vám hutný a ťažký krém.
  6. Do neho pridajte vyšľahané bielky a spoločne varte ešte 3 minúty. Odstavte a nechajte vychladiť.
  7. Potom si vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom.
  8. Na spodný diel, ktorý tvorí lístkové cesto potreté čokoládou, navrstvíme vanilkový krém. Na neho pridáme smotanovou vrstvu.
  9. Vo vodnom kúpeli si opäť rozpustíme čokoládu, ale tentoraz na polevu. Rozpustenú čokoládu nalejeme na šľahačkovou, čiže smotanovou vrstvu a rozotrieme.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj:  humormagazin.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.