Lahodný koláčik z chutného cesta a výbornou tvarohovou plnkou

Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú dobrotu, ktorú si zamilujete!

Reklamy

Neváhajte a pripravte si túto maškrtu.

Nebudete ľutovať!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 300 g hladká múka
  • 300 g polohrubá múka
  • 40 g droždia
  • 80 g Kr. cukor
  • 300-350 ml mlieko
  • 100 g rozpustené maslo
  • 2 ks žĺtky
  • 3/4 lyžičky soľ

plnka:

  • 500 g jemný tvaroh
  • 5 PL kr. cukor
  • 3 PL detská krupica
  • 2 ks vajcia
  • 1 bal. vanilkový cukor
  • 1 ks citrón – kôra
  • štipka soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravíme si kvások. Do menšieho hrnca dáme 100 ml teplého mlieka, pridáme lyžicu cukru a zohrejeme, pridáme nadrobené droždie, poprášime múkou a necháme vyjsť.
  2. Do misy preosejeme obe múky. Pridáme soľ, cukor, kvások, žĺtka, rozpustené maslo, vanilku. Mlieko pridávame podľa potreby.
  3. Cesto dobre vypracujeme. Má byť hladké, elastické a nie príliš husté ale zase ani príliš riedke.
  4. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť jednu hodinu.
  5. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín okrem bielkov. Bielky našľaháme so štipkou soli do tuhej peny.
  6. Vyšľahané bielky opatrne zamiešame do tvarohovej náplne.
  7. Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske asi na hrúbku 3 mm. Približne na 32 × 40 cm.
  8. Vykrojíme kocky o veľkosti 8 x 8 cm a nakrájame.
  9. Na každú kocku položíme lyžicu plnky.
  10. Chytíme si dva rohy cesta naproti sebe a spojíme ich. Stlačíme je a jemne zatočíme. To isté urobíme s dvoma ostávajucími rohmi cesta.
  11. Do spoja v prostriedku môžeme položiť sušené hrozienka, je to len na dekoráciu.
  12. Batôžky umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. Necháme kysnúť asi 15 minút.
  13. Potierame rozšľahaným vajcom a šup do rúry. Pečieme na 170 st. asi 15-20 minút.
  14. Ihneď po vybratí z rúry potrieme každý batôžtek rozpusteným maslom, potom prikryjeme papierom na pečenie a ešte prehodíme utierku cez papier a necháme odstáť do úplného vychladnutia. Cesto zostane krásne vláčne.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.