Lahodný koláč so slivkami si návšteva nevedela vynachváliť: Tradičný recept za sto bodov!

Zdieľať na Facebooku

Za pár mesiacov budú naše záhradky obsypané najrôznejším ovocím a zeleninou , pre ktoré bude  sezóna. Jedným takým prípadom sú tiež slivky, takže ak ich budete mať doma moc , nezúfajte.

Reklamy

Môžete sa inšpirovať dnešnom receptom a upiecť si výborný koláč práve s týmto veľmi obľúbeným ovocím.

Aj ak ste začiatočník, nemusíte sa báť, príprava nie je nijako zložitá a zaberie vám len chvíľku. 

Reklamy

Výsledok bude lahodný.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto:

  • 300 g múky (polohrubej)
  • 150 g masla
  • 3 lyžice cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžice smotany
  • 1 štipka soli

Plnka:

  • 3 žĺtky
  • 5 bielkov
  • 1 vrecúško vanilkový puding (uvarený)
  • 5,1 dl smotany (krabička)
  • 4 lyžice cukor
  • 1 kg slivky
  • škorica podľa chuti
  • 5 lyžíc krupice

Takto budeme v recepte postupovať:

cesto:

  1. Múka sa zmieša s cukrom, pridáme prášok do pečiva, soľ, maslo sa v ňom rozotrie.
  2. Pridáme žĺtky a kyslou smotanou, hnetieme.
  3. Vyvaľkáme cesto na hrúbku pol centimetra a vložíme ho na vymastený plech.
  4. Posypeme 2 lyžicami krupice. Poukladáme na polovice nakrájané slivky bez kôstok), posypeme množstvom škorice, posypeme zvyšnými 3 lyžicami krupice.

Plnka:

  1. Vaječné bielky vymiešame s cukrom do hladka. Oddelene zmiešame žĺtky, puding, premiešame a pridáme kyslú smotanu. Nakoniec zmiešame obe zmesi dohromady.
  2. Hmotu nalejeme na slivky a uhladíme ..
  3. Pečieme v predhriatej rúre 30-35 minút pri teplote 170-180 ° C.
  4. Po vychladnutí môžeme podávať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.