Lahodný jablkový koláč so škoricou a posypaný vanilkovým cukrom!

Dobrý koláčik nikdy nie je zlý. Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne pochúťku plnú vitamínov, ktorých nikdy nie je dosť. Tiež zbožňujete jablkové koláče, ktoré sú svieže a chutné? V tom prípade Vás dnešný recept poteší!

Najlepšou prevenciou proti chorobám je dostatok vitamínov v tele, ktoré je samozrejme najlepšie prijímať z prirodzených zdrojov, ako je ovocie a zelenina. Doprajte si  tento lahodný jablkový koláč plný vitamínov.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 250 ml minerálnej vody
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky prášku na pečenie
  • 500 g múky
  • soľ
  • vanilková esencia

náplň

  • 1 kg jabĺk
  • 150 g cukru
  • sáčok vanilínu
  • Čajová lyžička škorice
  • 2 lyžice manga
  • 50 g vanilínu pre posypanie

Takto budeme postupovať:

  • Olúpte jablká a nastrúhajte ich najemno. Vytlačte šťavu a povarte jablká s cukrom, škoricou, vanilkový cukor, mango a premiešajte. Povarte 10 minút a potom nechajte vychladnúť.
  • Zmiešajte všetky mokré ingrediencie cesta a potom vmiešajte ingrediencie suché. Dobre premiešajte do hladkého cesta. Zabaľte ho do fólie a nechajte v chladničke 20 minút.
  • Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte každú do obdĺžnika s výškou 1 cm. Prvá časť cesta vložte do plechu s papierom na pečenie. Na niekoľkých miestach prepichnite cesto vidličkou a navrstvite naň jablkovú náplň. Položte druhú vrstvu cesta a opäť ho na niekoľkých miestach prepichnite vidličkou.
  • Pečte koláč pri 180 stupňoch 25-30 minút a potom posypte vanilkovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: appetitno.net

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.