Dezert, ktorý si dnes predstavíme, ani zďaleka nepatrí medzi obyčajné buchty. Tento luxusný a famózny zákusok je dokonalý a jazyk bude šalieť.
Je bohatý na ozajstnú chuť čokolády a jemné chrumky, ktoré sa do torty dostanú vďaka naozajstnému Ferrero Rocher, chuť ešte znásobía a umocnia.
Prekvapí Vás aj milý fakt, že s ním nie je zďaleka toľko práce, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Vzhľadovo nemusí byť tento zákusok vrcholom cukrárskeho umenia, ako sa ponúka a napriek tomu ho návšteva aj tak bude považovať za dokonalosť.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 5 veľkých vajec
– 6 lyžíc cukru
– 1 a ½ hrnčeka mletých lieskových orieškov
– 2 polievkové lyžice hladkej múky
– 2 lyžice kakaa
– 2 lyžičky prášku do pečiva
– 200 g čerstvého masla izbovej teploty
– 280 g horkej čokolády
– 7 lyžíc Nutelly
– 200-220 g drvených sušienok
– 1 balíček Ferrero Rocher
Takto budeme v recepte postupovať:
1) Vajcia ušľahajte s cukrom.
2) Pridajte múku, kakao, mleté oriešky a prášok do pečiva. Zmiešajte s vajcami a cukrom.
3) Vymastíme si tortovú formu maslom a vysypeme múkou.
4) Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 175 stupňoch asi 40 minút.
5) Ďalej si rozpustíme čokoládu. Môžeme v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli. Potom čokoládu schladíme na izbovú teplotu. Zmiešame ju so zmäknutým maslom a Nutellou. Krém vyšľaháme do hladka.
6) Upečený korpus pozdĺžne rozrežeme na 2 alebo 3 vrstvy. Záleží na Vás.
7) Každý plát potrieme bohatou vrstvou krému a zasypeme drvenými sušienkami. A takto pokračujeme. Končite čokoládovou vrstvou.
8) Guličkami Ferrero ozdobíme samotný vrch torty podľa vlastnej fantázie a chuti.
Zdieľajte tento recept na dokonalú tortu Ferrero Rocher aj s vašimi priateľmi!
zdroj: bidista.com