Lahodný dezert dunajskej vlny s vynikajúcou jemnou chuťou

Zdieľať na Facebooku

Dezert, ktorý Vám za chvíľu predstavíme, je nielen neuveriteľne lahodný a chutný, ale tiež veľmi impozantný čo sa vzhľadu týka. Uvidíte, že si ho zamiluje celá Vaša rodina vrátane Vás.

Reklamy

Jednoducho všetci budú tento dezert milovať.

Príprava je úplne jednoduchá a netrvá vôbec dlho. Musíte dezert rozhodne vyskúšať.

Reklamy

Výsledkom budete milo prekvapení.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g zaváraných čerešní
  • 400 g múky/hladká
  • 200 g mäkkého masla
  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 6 lyžíc mlieka
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • vanilková esencia
  • štipku soli

KRÉM

  • 150 g mäkkého masla
  • 500 ml mlieka
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 60 g škrobu alebo múky
  • vanilková esencia
  • 300 g čokolády (toping)
  • 50 g masla (toping)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V miske zmiešame maslo izbovej teploty s cukrom, soľou a vanilkovou esenciou. Budeme miešať, kým nebudú všetky ingrediencie jednotné. K nim pridávame vajcia postupne a za stáleho miešania.
  2. Oddelene zmiešame múku a prášok do pečiva. Múku postupne pridávame do zmesi, pokiaľ nebude zmes hladká. K tomu pridáme 4 lyžice mlieka za stáleho miešania.
  3. Teraz rozložíme cesto na dve rovnaké časti. Do druhej časti pridáme kakao a zostávajúce 2 lyžice mlieka, premiešame.
  4. Pripravíme plech, ktorý je potiahnutý papierom na pečenie, a prvé cesto tam nalejeme. Kakaové cesto nalejeme cez prvé vanilkovou časť a vyrovnáme.
  5. Naukladáme vykôstkované ovocie. Medzitým rúru predhrejeme na 170 stupňov Vložte plech a pečte 40 minút. Teraz pripravíme krém.
  6. V mise zmiešame škrob (alebo múku) s mliekom nalévaným postupne, až kým sa škrob nerozpustí. K tomu pridáme žĺtky, cukor a esenciu za stáleho miešania, kým sa nezjednotí všetky ingrediencie.
  7. Teraz zahrievame na nízku teplotu a nalejeme zvyšok mlieka. Budeme miešať nepretržite, do zhustnutia. Až bude hotové, odstavíme a necháme vychladnúť.
  8. Do vychladnutého krému zašľaháme maslo. Teraz prelejte vanilkový krém cez cesto s ovocím a chlaďte v chladničke po dobu jednej hodiny.
  9. Do hrnca pridáme drvenú čokoládu a maslo. Rozpustíme. Prelejeme polevu cez krém a dáme tuhnúť do chladničky na ďalšiu hodinu.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: suntgospodina.net

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.