Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
Reč je o výbornej tiramisu torte s malinami, ktorú sme si zamilovali hneď pri prvom súste.
My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
- 300 g nesladeného šľahačky
- 250 g mascarpone
- 50 g vanilkového cukru
- 150 ml mlieka
- 70 ml espressa
- 30 ml koňaku
- 125 g – 150 g malín
- Topping alebo malinová omáčka (voliteľné)
- 200 g dlhých piškót (24 kusov)
Ako budeme postupovať:
- V miske zmiešajte mascarpone s vanilkovým cukrom.
- Pridajte šľahačku a premiešajte, kým sa zmes nezjemní.
- V inej miske zmiešajte mlieko, espresso a koňak. Do tejto zmesi namáčajte polovicu dlhých piškót jednu po druhej a uložte ich na štvorcový podnos. Každú piškótu namočte do zmesi mlieka a okamžite vyberte.
- Rozotrite polovicu šľahačkovej zmesi rovnomerne na piškóty a rozložte polovicu malín po celom povrchu.
- Postupujte rovnako s druhou polovicou piškót, ktoré položíte navrch.
- Pridajte zvyšok zmesi, vyrovnávajte a pridajte zvyšné maliny.
- Dezert vložte do chladničky na približne 2 hodiny.
- Pred podávaním dezert polejte toppingom alebo malinovou polevou.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Reklamy
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež: