Lahodná jabĺčková „ŠARLOTA“ od pani Alenky

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodnú jabĺčkovú „ŠARLOTU“,  na ktorú máme recept od pani Alenky Klasovcovej, za čo jej veľmi pekne ďakujeme.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Je to skutočná maškrta!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 150 g kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 160 g hladká múka
  • 1 KL kypriaci prášok
  • 2 ks veľké, kyslejšie jablká
  • práškový cukor na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Jablká si ošúpeme a zbavíme ich jadrovníka. Jedno jablko pokrájame na plátky, druhé pokrájame na menšie kocky.
  2. Vajíčka rozklepneme do misky a dobre ich vyšľaháme. Oba cukre spolu zmiešame.
  3. Postupne zašľahávame cukor a na vysokých otáčkach vypracujeme bledú nadýchanú penu.
  4. Do vajíčkovej peny preosejeme naváženú múku s kypriacim práškom po tretinách a vždy už len zľahka zapracujeme vareškou alebo špachtľou.
  5. Teraz do nadýchaného cesta opatrne zamiešame na kocky pokrájané jablko (plátky si ponecháme na vrch koláčika).
  6. Cesto navrstvíme do tortovej formy (23 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie.
  7. Na vrch poukladáme plátky z druhého jablka a šarlotu dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 45 až 50 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj a autor fotografie:  pani Alena Klasovcova/ skupina RECEPTY- Varené, pečené, smažené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.