Lahodná a rýchla Tiramisu torta pre maškrtníkov: Jednoduchý recept pre každého

Dnes Vám ukážeme recept na tiramisu z pravého mascarpone. Predstavíme Vám variantu, ktorú zvládne aj začiatočník nepobozkaný cukrárskym umom…

Reklamy

Vybrali sme pre Vás recept, ktorý je úžasne jednoduchý a pritom lahodný. Pri tomto tiramisu nemusíte žiadne piškóty namáčať do kávy, ako je zvykom. Všetko sa jednoducho zmieša už do krému. To Vám ušetrí veľa času.

Vďaka mascarpone je krém tuhý a hutný. Pokiaľ sa ale bojíte konzistencie, pridajte pre svoj pokoj želatínu.

S ňou postupujte podľa návodu, ktorý je uvedený na obale.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 balenia podlhovastých, cukrárskych piškót
  • 100 ml kávy (výber je na Vás, pokojne použite rozpustnú
  • Rumové aróma
  • kakao na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť. Na krém si zmiešajte kávu s rumom a cukrom. Pridáme nevyšľahanú smotanu a premiešame lyžicou.
  2. Vyložte si tortovú formu fóliou. Do kávovej zmesi pridajte mascarpone a všetko vymiešajte šľahačom (ak bola smotana na šľahanie dobre vychladená, zmes sa Vám šľahačom vymieša do klasickej šľahačkové konzistencie).
  3. Dno a obvod formy si vyložte piškótami Vylejte do formy všetok krém. Navrch krému položte ďalšie piškóty. Zasypte kakaom. Dajte chladiť cez noc do chladničky.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.