Kysnuté buchtičky s vanilkovým krémom posypané práškovým cukrom!

Kysnuté buchty sú obľúbeným receptom našich mamičiek a babičiek. Na príprave tejto dobroty však nie je nič ťažké, o tom sa môžete presvedčiť, keď vyskúšate tento recept na vynikajúce buchty s krémom.

Toto majstrovské dielo je pripravené behom pár okamihov bez zbytočnej námahy a zložitých postupov. Náplne do buchiet môžete meniť a použiť napríklad lekvár, mak, alebo v sezóne rôzne ovocie.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 600 g múky/ hladká
  • 550 ml mlieka
  • 7 g kvasníc
  • 220 g cukru
  • 100 g masla
  • pol lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 3 žĺtky
  • 1 sáčok vanilínu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 30 g škrobu
  • 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
  • práškový cukor na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • V 250 ml mlieka rozpustite kvasnice a zmiešajte ich s cukrom. Pridajte múku, 100 g cukru, 50 g masla, soľ a vajcia. Cesto zakryte a nechajte ho stáť 1,5 hodiny.
  • Zmiešajte 300 ml mlieka, 120 g cukru, škrob, lyžičku citrónovej kôry a 2 žĺtky. Všetko dobre premiešajte, pomaly zohrejte a povarte. Odstráňte z tepla a ochlaďte, pridajte zvyšný olej, vanilín a citrónovú šťavu. Vyšľahajte do krémovej konzistencie.
  • Cesto rozdeľte na 15-20 kusov, Vložte do plechu placky s hrúbkou 1 cm a 3 cm od okraja a do stredu každého kusu pridajte lyžicu krému. Raz hranou zakryte náplň a do zvyšku cesta urobte drážky vidličkou.
  • Túto stranu prehnite cez druhú.
  • Takto pripravené buchty naskladajte na plech s papierom na pečenie a nechajte odpočívať 30 minút. Potom každý kúsok pomažte žĺtkom a pečte 15 minút pri 180 stupňoch.
  • Pred podávaním buchty posypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: sovkusom.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.