Nebežte už k obchodným pultom, kedykoľvek dostanete chuť na lahodné buchty. Tie sú nakoniec, bohužiaľ, vo väčšine prípadov vysušené, stvrdnuté a náplň je dohládateľná iba lupou. S týmto problémom môžete skoncovať.
Ukážeme Vám recept na lahodne vzdušné, krehké a pritom krásne chrumkavé buchty , po ktorých sa Vaša rodina bude rozplývať. Ich jediným mínusom je to, že ich budete musieť ubrániť aspoň do doby, než vychladnú.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 60 ml mlieka
- 60 g droždia
- 1 lyžica cukru krupica
- 300 g hladkej múky
- 1 žĺtok
- štipka soli
- 90 g masla
NÁPLŇ
- 750 g mäkkého tvarohu
- 100 g hrozienok
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 žĺtky
Takto budeme v recepte postupovať:
- V polovici mlieka rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte vzísť kvások. Pomúčnite si dosku a na ňu si pripravte zvyšok ingrediencií. Potom premiešajte s kváskom. Spracujte cesto rukami. Vypracujte do hladkej konzistencie.
- Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť. Medzitým máte veľa času, aby ste si pripravili náplň. Zmiešajte teda v mise všetky ingrediencie pre náplň dokopy.
- Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra a napr. Pohárom si vykrojte tvary koliesok. Stred kruhu naplňte plnkou, pomocou lyžice. Prekryte druhým kolieskom a poriadne spojte okraje.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie a z neho preneste naplnené šišky. Pečte 10 minút pri teplote 210 ° C. Potom teplotu stiahnite na 180 ° C a pečte ešte 20 minút. Šišky by mali byť upečené dozlata. Pred podávaním môžete zasypať práškovým cukrom.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: receptneked.hu