Krémový makovník z hrnčeka s kyslou smotanou a marmeládou! Hotový je za pár minút!

Úžasne kyprý a vláčny makový koláč vôbec nemusí byť obyčajný. Väčšinou o makových buchtách počúvame , že sú suché, drobenisté a nič moc. Svedčí o tom aj to, že z plechu nezmizne počas mrknutia oka tak, ako niektoré iné pochúťky.

Avšak po prečítaní a vyskúšaní dnešného receptu, budete musieť túto makovú buchtu s marmeládou piecť potajomky. Inak sa po nej totiž okamžite zapráši. Kombinácia vanilky a višňovej marmelády je úžasná

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

Reklamy
  •  250 g maku 
  •  1 hrnček polohrubej múky 
  •  1 hrnček práškového cukru 
  •  1 prášok do pečiva 
  •  1 hrnček mlieka 
  •  2 lyžice slnečnicového oleja 
  •  1 vajce 
  •  450 g višňovej marmelády

Krém

  •  1 vrecúško vanilkového pudingu 
  •  3 lyžice cukru 
  •  4 dl čerešňového džúsu, alebo šťavy z kompótu

Takto budeme postupovať:

  • Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.
  • Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.
  • Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru, pridáme smotanu. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zahriate šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.
  • Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.
  • Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovú zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste Marmeladovú vanilkovou zmes. Priklopte vrchný plát makového koláča.

Zdieľajte tento  báječný  recept na  makovník s marmeládou z hrnčeka  aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.