Dnes si predstavíme recept na božský krémeš, ktorý si zamilujete. Chuť vanilkového krému, s ktorým si recept dokonale vyhráva, Vás odzbrojí. Lístkové cesto v spojení s týmto krémom je famózne. Ide o múčnik nadýchaný, jemný, nepresladený a chutný.
Nenájde sa snáď nikto, komu by táto variácia chutí neimponovala.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
- 1 balenie lístkového cesta
- 250 ml smotany na šľahanie
KRÉM
- 500 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 4 lyžice hladkej múky
- 10 lyžíc cukru
- vanilkový cukor
- 1 vajce
Takto budeme postupovať:
- Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do hladkej peny, pridáme hladkú múku a zalejeme mliekom. Na miernom plameni zohrievame a za neustáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme a necháme ho vychladiť. Až do studeného krému, primiešame vyšľahanú smotanu.
- Lístkové cesto rozdelíme na dva kusy, vyvaľkáme a dáme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Pláty cesta pečieme pri 180 ° C približne 10 – 15 minút. S vajíčkom sa potrú pečiace pláty 🙂
- Pláty necháme vychladiť. Vychladnutý plát, ktorý tvorí dno, potrieme krémom a priklopíme druhým plátom. Zasypeme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept na lahodný krémeš z lístkového cesta aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.
zdroj: ketkes.com