Krehké maslové koláčiky máčané v čokoláde: Nevieme sa ich dojesť!

Množstvo ľudí je po sviatkoch prejedených a nemajú na sladké vôbec chuť. U nás to bolo veľmi podobné, až pokiaľ sme nenarazili na tento recept zo stránky bukvarche.com . 

Tieto výborné maslové koláčiky sme si okamžite zamilovali a nevieme sa ho nabažiť.

Manžel si už ku káve nepýta vôbec nič iné 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 100 gramov bieleho jogurtu
  • 500 gramov hladkej múky
  • 250 gramov zmäknutého masla
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • ovocný džem podľa vlastnej chuti/ my máme najradšej jahodový
  • čokoládová poleva
  • mleté oriešky/nemusíme pokiaľ ich neobľubujeme.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vezmite misu a preosejte do nej hladkú múku. Neskôr prisypte aj práškový cukor, pridajte zmäknuté maslo, jogurt, vanilkový cukor a vypracujte rukami nelepivé, hladké a vláčne cestíčko. To následne zabaľte do potravinovej fólie a nechajte “odpočívať” po dobu aspoň jednej hodiny v chladničke. V ďalšej fáze sa pustite do tvorenia cukrovia.
  2. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na placku a z nej vykrajujte tvary podľa ľubovôle. Môžu to byť rožteky, kolieska, srdiečka, skrátka čokoľvek. Kúsky cesta vyskladajte na plech vyslaný papierom na pečenie a dajte piecť na desať minút pri teplote 180 ° C.
  3. Upečené koláčiky vyberte z rúry a nechajte na sporáku úplne vychladnúť. Potom jednotlivé kúsky zlepujte k sebe obľúbeným džemom (hodiť sa bude napríklad ríbezľový) a polievajte čokoládovou polevou.
  4. Z polovice je možné pečivo obaliť aj v mletých lieskových orieškoch.
  5. Kreatívne jedinci potom môžu dozdobiť cukrovinky prúžkami či inými tvarmi pomocou bielej čokolády.
  6. Keď poleva stuhne, môžeme podávať.

Video postup:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2020/11/23/сладки-полумесеци-без-яйца-и-вкусни-и/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.