Kráľovský dezert s makom, orechmi a čerešňami: Túto lahodnú trojkombináciu proste musíte ochutnať!

Tento kráľovský dezert je jeden z najchutnejších dezertov. Kombinácia niekoľkých vrstiev vyzerá nádherne v reze a ešte lepšie chutí!

Reklamy

Naozaj by ste ho mohli podávať aj kráľovnej a úžasne sa hodí na akúkoľvek slávnostnú príležitosť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Plech 25 x 30 cm

  • 6 žĺtkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 lyžičku sódy
  • 1 PL octu
  • 250 g hladkej múky
  • 50 g kakaa maková vrstva
  • 300 g mletého maku
  • mlieko
  • 3 vajcia
  • 70 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

orechová vrstva

  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 200 g nasekaných vlašských orechov

Bielková vrstva s čerešňami

  • 6 bielkov
  • 200 g práškového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 300 g čerešní

Krém

  • 300 ml čerešňovej šťavy z kompótu
  • 400 ml vody
  • 2 balenia pudingového prášku (2 x 40 g)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 400 g masla

Poleva

  • 50 g čokolády
  • 50 g masla

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Pridáme rozpustené maslo alebo margarín, smotanu, sódu zmiešanú s octom a všetko spolu vyšľaháme. Nasypeme múku, kakao a vymiešame cesto
  2. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C asi 35 minút. Upečený plát prekrojíme na dve časti.
  3. Teraz si pripravíme makovú vrstvu. Mak zalejeme mliekom a uvaríme tak, aby sa mlieko úplne zredukovalo a nezostal riedky. Potom do neho vmiešame žĺtky. Pridáme múku s práškom do pečiva a dobre premiešame. Bielka si vyšľaháme s cukrom na sneh a zmiešame s makovou masou.
  4. Pripravíme si orechovú vrstvu. 4 bielky vyšľaháme na penu a následne zašľaháme cukor. Potom zašľaháme aj žĺtky. Pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľaháme do hladka. Potom pridáme nasekané vlašské orechy.
  5. Na bielkovou vrstvu si potrebujeme ako prvý vyšľahať bielky. Keď máme hotový sneh, zašľaháme cukor a nakoniec škrob. Potom si pripravíme plech vyložený papierom na pečenie. Ako prvý nalejeme makovú vrstvu. Na ňu navrstvíme vrstvu bielkov, na ktorú poukladáme vykôstkované čerešne.
  6. Čerešne zľahka lyžicou vtlačíme do bielkovej hmoty a vyhladíme. Následne navrstvíme orechovú vrstvu.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 ° C približne 1 hodinu, aby sa všetky vrstvy dobre propekly.Průběžně kontrolujeme. Medzitým si pripravíme krém. Čerešňovou šťavu zmiešame s vodou. 400 ml odlejeme do hrnca a v 300 ml rozmiešame 2 pudingové prášky. Do hrnca so šťavou pridáme cukor a privedieme do varu. Potom za stáleho miešania prilievame pudingovú hmotu. Varíme kým krém nezhustne.
  8. Hotový krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Kým nám krém chladne, vyšľaháme si zmäknuté maslo. Postupne do neho zašľaháme vychladnutý krém.
    Teraz zostavíme koláč. Krém si rozdelíme na tri rovnaké časti. Jeden kakaový plát natrieme časťou krému. Na krém položíme Makovo-orechovo-bielkový plát s čerešňami a opäť natrieme krémom.
  9. Priklopíme druhým kakaovým plátom, ktorý natrieme poslednou časťou krému. Vo vodnom kúpeli si pripravíme polevu a keď je hladká a lesklá, polejeme ňou vrch koláča. Môžeme ešte ozdobiť posýpkou. Odložíme do chladničky na 12 hodín a môžeme podávať.

Videopostup:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: woman.tiscali, youtube,

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.