Prečo si kondenzované mlieko kupovať v obchode, keď si ho môžete pripraviť svojpomocne doma? Ľudovo nazývané salko býva neoddeliteľnou súčasťou mnohých dezertov, niektorí z nás by si bez neho nedokázali predstaviť určité druhy vianočného a veľkonočného pečiva.
Neutrácajte peniaze zbytočne a namiesto toho vyskúšajte náš recept na kondenzované mlieko, s ktorého pomocou si domáce salko dokáže pripraviť naozaj každý.
Možno sa budete čudovať, ale pripraviť kondenzované mlieko nie je tak zložité, ako sa možno na prvý pohľad zdá. Trebárs aj vy patríte k ľuďom, ktorí zastávali názor, že ako sa pri sporáku pachtit s prípravou salka, je ďaleko jednoduchšie zájsť do obchodu a plechovku si kúpiť. Ja vás ale dnešnom článkom presvedčím o tom, že je to skôr naopak.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 200 ml mlieka
- 200 g práškového cukru
- 20 g masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Dajte do hrnca všetky suroviny.
- Položte hrniec na mierny plameň a miešajte, kým sa maslo a cukor nerozpustí.
- Akonáhle vám zmes v hrnci začne peniť, začína sa variť a to je dobré znamenie.
- V tej chvíli pridajte na teplote a za stáleho miešania varte.
- Akonáhle zmes v hrnci začne peniť príliš, teplotu zase znížte.
- Miešajte do chvíle, kým sa zmes tzv. Nezovrie, potom jej ešte varte ďalších 10 minút.
- Potom zložte zo sporáka a vložte hrniec do studenej vody.
- Mlieko sa vďaka tomu ochladí a začne tuhnúť.
- Kondenzované mlieko potom môžete naliať do čistých nádob, ktoré sú vhodné na skladovanie.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ako vidíte, pripraviť si doma kondenzované mlieko nie je vôbec zložité, ba skôr naopak. Stačí pár minút a vy si hravo vykúzlite domáce salko, ktoré môžete využiť do dezertov, múčnikov aj cukrovinky.
zdroj: vychytavkov.cz