Kefírové pirohy plnené cibuľou a vajciami – všetko pripravené v zapekacej mise!

Pirohy sú veľmi obľúbeným druhom pečiva. Je tomu tak predovšetkým vďaka vláčnému nadýchanému cestu a množstvu lahodnej náplne, ktorú nájdeme vo vnútri, keď sa zahryzneme.

Ak máte tento typ pečiva radi, skúste si ho pripraviť aj doma podľa tohto receptu. Príprava je veľmi jednoduchá a so základným postupom môžete experimentovať a použiť zakaždým inú náplň.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 9 vajec
  • 10 lyžíc múky/ polohrubá
  • 1 lyžička sódy
  • 230 ml kefíru
  • 1 zväzok jarnej cibule
  • 1 zväzok kôpru
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžica oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Uvarte 6 vajec a nakrájajte ich na kocky. Nakrájajte tiež cibuľu a koprový zmiešajte s nakrájanými vajcami. Dochuťte soľou a korením.
  • Zvyšné vajcia ušľahajte so štipkou soli a vmiešajte kefír, sódu a múku, kým nezískate hladkú zmes. Nechajte stáť 10-15 minút.
  • Pripravte si zapekaciu misku, vymažte ju olejom. Nalejte polovicu cesta, potom pridajte náplň a nalejte zvyšné cesto. Pečte 50 minút v rúre, 10 minút pred koncom piroh vyberte, otočte ho a nechajte dopiecť zostávajúci čas. Podávajte teplé.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

sovkusom.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.