Navyše, ak nemáte radi horčicu, môžete ju vynechať alebo pridať inú omáčku … alebo dokonca zvoliť inú plnku! Bude chutiť celej rodine.
Neváhajte ani chvíľu a vyskúšajte ho.
Možno aj toto je pre Vás ta najchutnejšia voľba na víkend 🙂
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
1 kg bravčového karé
80 g sušených húb
1/2 cibule
Soľ, korenie
3 lyžičky horčice
hladká múka
strúhanka
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica masla
250 ml vody z húb
250 ml 30% smotany (izbovej teploty)
1/2 lyžičky tymiánu.
Takto budeme v recepte postupovať:
Huby zalejeme hrnčekom horúcej vody a necháme 30 minút odstáť. Karé nakrájame na 2 cm hrubé plátky – každý kus nakrojíme napoly (neprekrajujeme úplne!). Vyklepeme z oboch strán. Huby scedíme a vodu odložíme. Časť z nich nakrájame na malé kúsky. Každý kus mäsa osolíme a okoreníme. Potrieme horčicou, pridáme cibuľu a huby. Urobíme kapsičku (sledujte video). Hotové kapsičky obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Pečieme 30 minút pri 190 ° C.
V panvici rozpustíme maslo, opražíme nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme zvyšné huby, tymian a vodu z húb. Varíme približne 3 minúty. Zmenšíme plameň, pridáme smotanu, soľ a korenie. Pridáme bravčové kapsičky a pod pokrievkou necháme dusiť 10 minút. Ak kapsičky nechcete piecť, môžete ich aj smažiť v panvici z oboch strán. Potom ich vyberte a v rovnakej panvici urobte omáčku
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!.
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.