Keď raz vyskúšate tento dezert, už nikdy nebudete robiť klasické zemiakové placky

Tiež Vás niekedy prepadne náhla chuť na zemiakové placky? My zemiakové placky skutočne zbožňujeme, preto Nás vždy poteší nový receptík s plackami.

Zemiakové placky ako fantastická roláda s chutnou náplňou. A čo je najlepšie, túto dobrotu pripravíte bez vyprážania.

Aj napriek tomu je však chuť tejto dobroty doslova bezkonkurenčná.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2-3 mrkvy 2 plátky taniere
  • 30 g najemno nasekanej pažítky
  • 3 vajcia
  • štipku muškátového orieška
  • 1 lyžičku soli
  • čierne korenie
  • 400 g smotanového syra (prípadne aj nátierkového masla alebo jemného tvarohu)
  • 6 väčších plátkov šunky
  • 100 g strúhaného syra

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zemiaky aj mrkvu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme pažítku, šalotku, vajcia, korenie a soľ. Vymiešame jednotnú hmotu a rovnomerne ju navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 30 minút. Vyberieme z rúry a necháme ochladiť.
  • Smotanový syr ochutíme soľou a bylinkami, ak pracujeme s ochuteným syrom alebo nátierkovým maslom, nemusíme dochucovať.
  • Na placku navrstvíme polovicu smotanového syra a plátky šunky a pokryjeme zvyšným syrom.
  • Pevne ale opatrne placku zrolujeme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ešte 15 minút.
  • Necháme chvíľku vychladnúť a podávame nakrájané na plátky ako klasickú roládu.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: fatimma1.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.