Kávové rezy s krémom, šľahačkou a čokoládou! Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!

Jemné rezy sú ideálne pre neskoré večery, kedy sa začína skôr stmievať. Ak ste milovníkmi kávy,určite radi vyskúšate tento zákusok, ktorý v sebe skĺbi chuť kávy, čokolády a je doplnený jemnou šľahačkou.

Reklamy

Na prípravu je tento dezert veľmi jednoduchý a preto si ho určite obľúbite a budete ho radi pripravovať aj pre svojich blízkych a rodinu.

Prísady potrebné na prípravu nájdete ľahko v každej domácnosti.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

na cesto

  • 4 žĺtky
  • 140 gramov cukru kryštál
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 50 ml vody
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 g pšeničnej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • 2-3 lyžice mletej kávy

Na kávový krém

  • 500 ml mlieka 1,5% tuku
  • 60 g pudingu s karamelovou príchuťou
  • 1 šálka instantnej kávy
  • 300 g masla
  • 10 g vanilkového cukru

šľahačka

  • 90 g masla
  • 250 g smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

cesto

Zmiešajte žĺtky s cukrom, postupne pridávajte teplú vodu, olej, kávu, kakao, múku a prášok do pečiva. Zmiešajte dohladka.

Vyložte plech papierom na pečenie, nalejte do neho zmes a pečte ho vo vyhriatej rúre pri teplote 170 ° C po dobu asi 20 minút.

kávový krém

  • Zmiešajte trochu mlieka s pudingom a kávou.
  • Zvyšok mlieka zohrejte na slabom ohni.
  • Než začne variť, nalejte zmes do nádoby s pudingom a neustále premiešavajte. Krém Je pripravený po dosiahnutí hustej konzistencie.
  • Po ochladení do zmesi pridajte maslo a cukor. Poriadne premiešajte.
  • Pripravte šľahačku zo zložiek uvedených vyššie.
  • Cesto preneste na servírovací podnos, potrite ho kávovým krémom a ozdobte šľahačkou.

Máme hotovo!

Reklamy

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: andreilaslau.ro

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.