Pomaly začínate premýšľať nad škálou vianočného pečiva, ktoré máte v pláne tento rok svojej rodine upiecť?
Preto Vám dnes predstavíme recept na úžasné orieškové minitortíčky , ktoré sú najlepšie na druhý deň po vychladení v chladničke.
Ide o obľúbené vianočné cukrovinky, ktoré báječne chutí a nikdy na tácke s ostatnými koláčikmi dlho neohrejú…
Reklamy
Mňam!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 5 vajec
- 8 lyžíc cukru kryštál
- 8 lyžíc minerálnej vody s bublinkami
- 8 lyžíc oleja
- 8 lyžíc polohrubej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
KRÉM
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 250 ml vody
- 50 g hladkej múky
- 15 ml rumu
POLEVA
- 100 g čokolády na varenie
- 8 lyžíc vlašských orechov
Takto budeme postupovať:
- Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky následne vymiešame s cukrom. Pridáme vodu a postupne pridáme aj zvyšok ingrediencií na cesto. Nakoniec do cesta pomaly zapracujeme sneh.
- Cesto rozdelíme na dve rovnako veľké časti. Upečieme buď súčasne, alebo na dve etapy, vo vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme na 180 stupňov.
- Medzitým si pripravíme náplň. Cukor dáme skaramelizovať.
- Keď sa rozpustí, pridáme maslo. Potom prilejeme 1 dl vody. Zahrievame a miešame na miernom plameni. Až je zmes horúca, pridáme zvyšok vody, múku a vymiešame hladký krém. Až dostaneme karamelovú, zamatovú konzistenciu, pridáme rum, zamiešame a odstavíme.
- Cesto je mäkkučké, takže si z neho ľahko vykrojíte kolieska pomocou normálneho vianočného vykrajovadlá v tvare kruhu. Potom už stačí len poskladať. Na spodnú vrstvu naneste krém a priklopte druhým plátom cesta. Nakoniec vrch potrieme rozpustenou čokoládou a položíme na ňu vlašské orechy.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento super recept na domáce vianočné pečivo aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: tudasfaja.com