Kapustové závitky s mletým mäsom, cesnakom a kyslou smotanou!

Plnená kapusta môže byť vyrobené mnohými spôsobmi. Neplatí to však len pre kapustu, závitky môžete pohodlne a rýchlo pripraviť aj z kelu.

Reklamy

Vznikne lahodné jedlo , ktorému nemôže nikto odolať. Je veľmi chutné, nebude Vám po ňom ťažko a všetci rodinní jedáci si pokojne pôjdu vystáť frontu na prídavok.

Uvidíte že na tejto dobrote si určite pochutí celá Vaša rodina! Chutí proste fantasticky!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 väčší kel (alebo kapusta)
  • 1 cibuľa
  • 50 dkg mletého mäsa
  • 3 až 4 strúčiky cesnaku
  • Korenie podľa chuti
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice horčice
  • 30 – 40 dkg ryže
  • 3 dl kyslej smotany
  • 3 dl cesnakového dipe (kyslá smotana a cesnak podľa chuti)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Uvaríme si celé kapustu, alebo kel vo vode. Povaríme domäkka a vodu scedíme. Necháme vychladnúť a rozdelíme na jednotlivé listy. Na rade je zmes na náplň.
  2. Zmiešame mäso, s uvarenou ryžou (nerozvarí ju. Najlepšie je ju uvariť do polomäkka), cibuľu nakrájanú najemno, prelisovaný cesnak, korenie, soľ, korenie, horčicu a smotanou.
  3. Pripravenú náplň dáme do jednotlivých listov a zabalíme. Vyskladáme do zapekacej misy, ktorú si môžete vymazať, alebo vystlať papierom na pečenie.
  4. Zalejeme cesnakovým dipom a pečieme na 180-200 stupňov. Dobu pečenia určite podľa skúseností s rúrou. Spočiatku prekryjeme alobalom a v priebehu alobal odkryjeme

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.