Kakaová torta z hrnčeka plnená vanilkovým pudingom s famóznou chuťou!

Leto nám prináša skutočne bohatú úrodu zeleniny a ovocia, preto by bola škoda takýchto sezónnych dobrôt nevyužiť. Ak máte záhradku, určite premýšľate, ako domáce produkty z nej spotrebovať.

Čerešne, višne a ostatné ovocie sa skvele hodí do ľahkých zákuskov a sladkých tort. Dodá im sviežosť a tú pravú letnú chuť. Presvedčte sa sami a pripravte si tento vynikajúci kakaový koláč s čerešňami.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

Reklamy

Na 1 list:

  • 4 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 60 g múky
  • 20 g kakaového prášku
  • 4 g prášku na pečenie
  • 1 lyžička oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 70 g čerešní
  • 4-5 lyžíc cukru
  • liter mlieka
  • 3 balenia vanilkového pudingu
  • Smotany na šľahanie

Takto budeme postupovať:

  • Zmiešajte všetky prísady na cesto a upečte ho na plechu s papierom na pečenie. Takto opakujte, kým nebudete mať 4 listy cesta.
  • Čerešne vykôstkujte. Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu a potom do neho primiešajte čerešne.
  • Zostavte tortu tak, že budete striedať vrstvy cesta a pudingu s čerešňami.
  • Na záver vyšľahajte smotanu a navrstvite ju na povrch torty.
  • Nechajte tortu stuhnúť v chladničke niekoľko hodín a potom podávajte.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: mindenegyben.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.