Kakaový koláčik z panvičky: Lahodná dobrota s jednoduchou prípravou!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na koláčik z panvičky. Chutí naozaj majstrovsky a my sme sa ho nevedeli dojesť.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Chutí naozaj famózne!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto:
  • 3 vajíčka
  • 225 mililitrov mlieka
  • 90 mililitrov slnečnicového oleja
  • 180 gramov polohrubej múky
  • 45 gramov kakaového prášku
  • 140 gramov krupicového cukru
  • 10 gramov jedlej sódy
  • 1 štipku soli
  • 14 mililitrov octu
Na náplň:
  • ½ litra mlieka
  • 2 vajcia
  • 200 gramov práškového cukru
  • 60 gramov kukuričného škrobu
  • 200 gramov masla
  • 15 gramov vanilkového cukru

Poleva:

  • 30 gramov kakaového prášku
  • 100 gramov práškového cukru
  • 60 mililitrov mlieka
  • 50 gramov masla
  • 25 gramov horkej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V hrnci si rozšľahajte vajcia spolu s práškovým cukrom a kukuričným škrobom. Potom prilievajte postupne mlieko a zohrievajte na miernom až strednom plameni. Miešajte zmes, kým nezhustne po dobu cca jednej minúty.
  2. Krém následne odstavte z platne, prikryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Keď bude studený, zašľahajte doň zmäknuté maslo, vanilkový cukor a dajte do chladničky.
  3. Vezmite misu a vyšľahajte v nej vajcia spolu s krupicovými cukrom, kakaovým práškom, štipkou soli a jedlou sódou. Potom prilejte aj mlieko, slnečnicový olej a ocot. Všetky ingrediencie premiešajte do hladkej homogénnej hmoty.
  4. Cesto rozdeľte na tri rovnako objemné časti. Ďalej si rozohrejte nepriľnavú panvicu a vymažte ju olejom. Neskôr na ňu naneste prvú časť kakaového cesta a dôkladne rozprestrite. Panvicu nakoniec priklopte pokrievkou a korpus pečte asi 8 až 10 minút na miernom plameni. Rovnako postupujte aj pri príprave ďalších dvoch korpusov.
  5. Vychladnuté korpusy následne premazávajte vanilkovým krémom a navrstvite na seba.
  6. Zvyšnou náplňou potom natrite aj okraje torty.
  7. Povrch zákusku tiež prelejte polevou pripravenou z kakaového prášku, práškového cukru, teplého mlieka a rozpusteného masla.
  8. Dozdobíme strúhanou čokoládou
  9. Nakoniec dajte všetko do chladničky stuhnúť na minimálne tri hodiny.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/tort-minunat-preparat-pe-tigaie-fara-cuptor-si-biscuiti

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.