Jesenný tekvicový koláč s luxusnou smotanovou polevou – pripravené máte za 40 minút!

Jeseň je veľmi typická nielen dekoráciami v tvare strašidiel, ale aj tekvicami. Je to zapríčinené rozšírením slávenia Halloweenu v našich krajinách, a preto ľudia často vyrezávajú lampióny práve z tekvíc.

Ak sa na výrobu vlastnej lucerny tento rok tiež chystáte, môžete využiť aj vnútro tekvice a pripraviť si tento vynikajúci koláč. Chutí skutočne nevšedne a prekvapíte s ním rodinu a prípadné koledníkov, ktorí u Vás zazvonia!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

Zloženie tvarohového krému

  • 500 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru (v prípade potreby)
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • 25 g maku

Zloženie tekvicového krému

  • 500 g tekvice
  • 2 vajcia
  • 70 g cukru (v prípade potreby)
  • 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu

smotanová omáčka

  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g varenej tekvice
  • 30 g cukru
  • 1 vajce

Takto budeme postupovať:

  • Zmiešajte všetky suroviny pre tvarohový krém a premiešajte ručným šľahačom. Vmiešajte mak.
  • Varenú tekvicu rozmixujte a zmiešajte s vajcami, cukrom, citrónovou kôrou a škrobom.
  • Vlejte tekvicovú zmes do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.
  • Pridajte tvarohový krém a vytvorte ľubovoľné vzory. Pečte pri 170 stupňoch po dobu 40 minút.
  • Zmiešajte prísady pre smotanovou omáčku a nalejte ju na tortu po upečení. Nechajte piecť ďalších 7 minút. Tortu nechajte vychladnúť a môžete ihneď podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

Prajeme Vám pekný deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.