Jeseň je veľmi typická nielen dekoráciami v tvare strašidiel, ale aj tekvicami. Je to zapríčinené rozšírením slávenia Halloweenu v našich krajinách, a preto ľudia často vyrezávajú lampióny práve z tekvíc.
Ak sa na výrobu vlastnej lucerny tento rok tiež chystáte, môžete využiť aj vnútro tekvice a pripraviť si tento vynikajúci koláč. Chutí skutočne nevšedne a prekvapíte s ním rodinu a prípadné koledníkov, ktorí u Vás zazvonia!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
Zloženie tvarohového krému
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia
- 100 g cukru (v prípade potreby)
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 25 g maku
Zloženie tekvicového krému
- 500 g tekvice
- 2 vajcia
- 70 g cukru (v prípade potreby)
- 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
smotanová omáčka
- 100 g kyslej smotany
- 100 g varenej tekvice
- 30 g cukru
- 1 vajce
Takto budeme postupovať:
- Zmiešajte všetky suroviny pre tvarohový krém a premiešajte ručným šľahačom. Vmiešajte mak.
- Varenú tekvicu rozmixujte a zmiešajte s vajcami, cukrom, citrónovou kôrou a škrobom.
- Vlejte tekvicovú zmes do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.
- Pridajte tvarohový krém a vytvorte ľubovoľné vzory. Pečte pri 170 stupňoch po dobu 40 minút.
- Zmiešajte prísady pre smotanovou omáčku a nalejte ju na tortu po upečení. Nechajte piecť ďalších 7 minút. Tortu nechajte vychladnúť a môžete ihneď podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť
Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
Prajeme Vám pekný deň.
zdroj: ketkes.com