Jesenný čoko koláčik s medom a jemným krémom: Nevieme sa ho dojesť!

V dnešnom článku si predstavíme recept na fantastický múčnik, ktorý si zamilujete. Vy aj Vaša rodina.

Piškótové cesto je priamo famózne. Korpus je prekladaný ľahkým krémom, ktorý sa na jazyku úplne rozpúšťa.

Jeho príprava je veľmi jednoduchá a zaberie Vám ani nie slabú polhodinku. Tento recept si obľúbite  po prvom ochutnaní.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g polohrubej múky
  • 150 g cukor
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 30 g masla
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 3 lyžice kakaového prášku

NA KRÉM

  • 2 žĺtky
  • 300 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • vanilková aróma
  • mleté ​​orechy
  • 150 g čokolády (navrch)
  • 1 lyžičku masla (navrch)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Suroviny na cesto, okrem múky a kakaa na cesto zmiešajte v hrnci. Zahrievajte na nízkej teplote a miešajte, kým nezmení zmes farbu. Potom hneď odstavte a pridajte múku a kakao, dôkladne premiešajte. Upečte v menšom plechu a po upečení a vychladnutí korpusu ho rozrežte pozdĺžne na 7 tenkých plátov.
  2. Na krém si prehrejte žĺtky. Potom pridáme aj zvyšné suroviny, okrem masla. Zahrievame a miešame do zhustnutia. Odstavíme a do studeného krému vmiešame maslo.
  3. Teraz už len zoskládajte dezert. Vždy namažte na plát trochu krému a priklopte ďalším.
  4. Končite plátom a ten polejte rozpustenou čokoládou, ktorú ste zmiešali s maslom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.