Jemný, pusinkový koláčik s jahodami a smotanou: Na víkend je pre celú rodinu doslova ako stvorený!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnom smotanovom koláčiku, ktorý nemá chybu!

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Reklamy

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Budeme tiež potrebovať:

plech 25*30 cm, papier na pečenie, forma 25*30 cm ,fólia na boky

1.

Cesto 1

  • 190 g hladká múka
  • 0,5 čaj.lyž.prášok do pečiva
  • 40 g práškový cukor
  • 120 g chladné máslo nastrúhať
  • 3 žĺtky

-Vypracovať cesto odložiť na 30 min. do chladničky, potom rozvaľkať
na plát ,vložiť na plech s papierom ,cesto prepicháme a pečieme
190 stup. cca. 15-20 min.

2.

Cesto 2

  • 4 bielky
  • 150 g cukor

-Vyšľahať tuhý sneh 7 min.

  • 1 vanil. smotanový puding bez cukru,
  • 30 g mandľové lupienky

-Pomaly primiešať do snehu ,cesto vylejeme na plech s papierom,
cesto neuhladzujte a posypte mandľovými lupienkami, pečieme na
140 stup.75 min.

3.

Jahodové želé

  • 600 g jahody na kocky
  • 900 ml horúca voda
  • 3 sáčky jahodová želatína

-Horúcu vodu zmiešať so želatínou, keď začne hustnúť pridajte jahody
a vylejte na cesto 1, odložte do chladničky na 1 hod.

4.

Krém

  • 500 ml smotana 36%
  • 1 stužovač do smotany
  • 250 g masccarpone
  • 3 pol.lyž.práškový cukor
  • 1 sáčok vanil.cukor

-Všetko spolu vyšľahať, rozotrieť na jahodové želé, na to položiť
opatrne cesto 2 a odložíme do chladničky na 1 hod.

Máme hotovo!

Video recept:

Mňam!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Youtube/ Mała Cukierenka

Vyskúšajte aj tieto recepty:

Báječné „Raffaello rezy“ z hrnčeka: Tento recept je úplne úžasný!

Máte doma Fantu? Pripravte si tento jednoduchý Fanta koláč bez pečenia!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.