Jemný „PIŠKOTÍK“ je bleskový recept s džemom, ktorý by deti kľudne jedli dookola!

Dnes sme si pre Vás pripravili bleskový a jednoduchý recept na výborný koláčik s džemom.

Cesto je hebké ako bavlna a s príchuťou vášho obľúbeného džemu vytvorí neodolateľnú chuť, ktorú budete chcieť znova a znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy
  • múka – 110 g
  • cukor – 50 g
  • mlieko – 50 ml
  • olej – 50 ml
  • prášok do pečiva – 10 g
  • vanilkový cukor – 8 g
  • vajcia – 2 ks
  • džem podľa vašej chuti – 100 g

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Formu na pečenie vymažeme kúskom masla a vysypeme múkou, aby sme zabránili pripaľovaniu. Do misy si rozklepneme dve vajíčka a začneme s prípravou cesta. K vajciam pridajte klasický a vanilkový cukor, vezmite ručný mixér a začnite dôkladne šľahať, aby sa ingrediencie prepojili.
  2. Neskôr pridáme aj olej a mlieko. Následne do misy pridáme múku a prášok do pečiva. Do ruky vezmite znova mixér a mixujte. Vytvorte jednotné vláčne a nadýchané cesto  bez hrudiek. Cesto nalejeme do vašej formy na pečenie. S formou niekoľkokrát zaklopte, aby sa cesto dostalo do všetkých záhybov.
  3. Vezmite džem a pomocou lyžičky džem pomaly nakvapkávajte na vrstvu cesta vo forme. Takto do formy preložte celý a vrstvu zalejte zvyškom pripraveného cesta. Opäť s formou niekoľkokrát ľahko zatraste, aby sa cesto dostalo kam má.
  4. Formu s múčnikom vložte do rúry rozohriatej na 180 stupňov Celzia a pečte asi 30 minút. Po upečení nechajte chvíľu chladnúť a potom vyklepnite.
  5. Na záver ešte môžeme potrieť džemom a posypať kokosom.
Sledujte video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipe

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.