Jemný ako perinka: Mliečny zákusok s kokosom, ktorý sa rozplýva v ústach!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborný mliečny koláčik posypaný kokosom, ktorý si zamiluje každý.

Vláčna a jemná chuť nás dostala okamžite.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že si recept zamilujete.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 mililitrov mlieka (pri izbovej teplote)
  • lyžicu octu
  • 2 vajcia
  • 200 gramov krupicového cukru
  •  100 mililitrov slnečnicového oleja
  • 150 až 200 gramov polohrubej múky
  • 10 gramov prášku do pečiva
  • kokosové pilinky + med

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vo väčšej miske si vyšľaháme do peny najprv vajcia s krupicovými cukrom, potom pridajte mlieko, lyžicu octu, slnečnicový olej a dobre premiešajte. Nakoniec vsypte aj preosiatu polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva.
  2. Metličkou alebo mixérom vytvorte hladké a polotekuté cesto. K ruky si následne vezmite plech vystlaný papierom na pečenie a vlejte na jeho dno akékoľvek cesto. To rovnomerne rozotrite a potom dajte piecť do rúry na približne 20 až 25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
  3. Upečenú tortu vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a potom jeho povrch pomažte tekutým medom. Na med ešte nasypte rovnomerne strúhaný kokos a podávajte nakrájané na jednotlivé porcie.
  4. Pridať môžete k torte aj kopček čerstvo ušľahanej smotany, alebo akékoľvek ovocie (jahody, banány, čučoriedky). Okrem kokosu a medu možno piškótové cesto potierať aj inými dobrotami.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/prajitura-delicioasa-cu-lapte

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

„ORECHOVKY“ IBA z jediného vajíčka! Chutia úplne skvele!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.